Aniversarea Zilei Republicii la Bucureşti

27 May, 2012 Eveniment  No comments

Duminică 27 mai a avut loc la Centrul Cultural Armean din Bucureşti o evocare prilejuită de Ziua Republicii. La 28 mai 1918  Armenia  devenea independentă după memorabila bătălie de  la Sardarapat  împotriva armatei otomane. În fiecare an  armenii de pretutindeni aniversează acest moment  din istoria lor ca sărbătoarea a primei republici independente armene. La evocarea de duminică au vorbit Excelenţa Sa Hamlet Gasparian, ambasador al Republicii Armenia în România, PC Episcop Datev Hagopian, senatorul Varujan Vosganian, preşedinte al UAR şi scriitorul Vartan Arachelian. Cu ocazia împlinirii a 90 de ani de relaţii diplomatice au fost proiectate imagini cu documente din arhiva ministerului de externe al României şi Armeniei precum şi imagini de la diferite întruniri ale oficialilor armeni şi români, după obţinerea independenţei de către  Armenia  în 1991: vizite oficiale ale preşedinţilor români şi armeni şi ale miniştrilor de externe.

Începînd cu ora 14, la Hanul  lui Manuc, cunoscut punct pe harta Bucureştiului cu rezonanţă armenească, a avut loc un cocktail şi spectacol prilejuit de acest eveniment la care au participat Ansamblul de dansuri armeneşti din Constanţa şi cîntăreaţa Sussana Petrosyan din Armenia.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>