CENTRUL CULTURAL ARMEAN : Prezentarea primului Manual de Limba Armeană

22 November, 2013 Lansari  No comments

 

 

 

 SONY DSC

Joi 24 octombrie a avut loc la centrul Cultural Armean din București lansarea oficială a Manualului de Limba Armeană ( occidentală) realizat de prof. Ulnia Blănarul Maganian.

SONY DSC

La lansare au vorbit Excelența Sa Hamlet Gasparian, Ambasador al Armeniei, deputatul Varujan Pambuccian, senatorul Varujan Vosganian. Vorbitorii au subliniat importanța realizării acestei lucrări, sub egida Ministerul  Educației Naționale. Doamna Ulnia IMGP1635Blănaru face parte din familia Maganian dedicată, educației tinerilor. Părinții Zaruhi și Nșan Maganian au fost profesori la Orfelinatul de la Strunga ( între anii 1923-1926) sora, Anahid Garabedian a fost în anii `70-`80 ai secolului trecut cea care i-a adunat pe tineri, în fiecare duminică, pentru a învăța limba armeană dar și pentru a se cunoaște. Apoi cursurile au fost susținute de Varujan Vosganian iar, după 1990, a fost  reînființată Școala Armeană unde sufletul a fost doamna prof. Ulnia Blănaru Maganian. O generație întreagă a fost școlită de doamna Blănaru, acei tineri fiind acum prezenți la această lansare dar și la aniversarea lui Tanti Ulic, așa cum o cunosc mulți. În prezent  cursurile de limba armeană sunt susținute de Narine Bogdan Căuș, nepoata doamnei Maganian. A fost o seară emoționantă – moderator același Bedros  Horasangian – care trebuie să fie urmată de alte evenimente unde  personalitățile noastre să fie omagiate așa cum se cuvine.

 

1374861_549202291825504_365995087_n

cîțiva dintre foștii elevi ai școlii armene lîngă profesoara lor ( foto preluată de la Daniela Cusi)

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>