Cine suntem ? O întrebare la care am căutat răspuns la Centrul Cultural Armean din București !

13 February, 2013 Intalniri  No comments

 

Miercuri 23 ianuarie a avut loc ca Centrul Cultural Armean din București prima reuniune din acest an  cu titlul generic Cine suntem ? Simpli călători în Armenia istorică între Van, Ararat și Șuși.  Moderatorul acestei dezbateri a fost Bedros Horasangian. Au fost proiectate o serie de fotografii realizate de criticul de artă Aurelia Mocanu care a călătorit  în luna decembrie a anului trecut prin această zonă cunoscută altădată ca fiind Armenia istorică. Dar surpriza serii a constituit-o prezența la această manifestare a Cristinei Popa- Rakedjian, o armeancă din Gherla care în urmă cu cîțiva ani s-a stabilit la Șuși, în Karabagh, acolo unde trăiește alături de soțul ei Armen ( armean, originar din Franța) și fiica lor Anahid care s-a născută la Șuși  în 2011.

SONY DSC

SONY DSC

Emoționant a fost fragmentul „Buna vestire” din documentarul Amintiri fără frontiere  care prezintă odiseea acestei familii. Cristina ne-a vorbit, în direct !, despre viața ei, despre acțiunile pe care le întreprinde prin intermediul fundației Aravni pe care o conduce împreună cu soțul ei.  PS Episcop Datev Hagopian a completat discuțiile punînd accent pe viitorul  comunității noastre și pe gestul extraordinar pe care l-a făcut Cristina , alegînd să trăiască în Karabagh. Într-adevăr întrebarea din titlul serii Cine suntem ? trebuie să-și găsească un răspuns în fiecare dintre noi. Tu l-ai găsit ?

Să mai adăugăm că la această acțiune a fost prezent Excelența Sa Hamlet Gasparian, Ambasador al Republicii Armenia în România.

http://www.facebook.com

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>