Deschiderea Centrului Cultural Armean din Bucureşti

13 May, 2012 Eveniment  No comments

Duminică 13 mai în strada Armenească nr. 13  s-a deschis Centrul Cultural Armean. Fostul sediu al redacţiilor Nor Ghiank şi Ararat a fost reamenajat pentru a găzdui evenimente culturale de la lansări de carte la întîlniri cu personalităţi ale comunităţii dar şi seri de muzică şi film.

Am  fost onoraţi cu prezenţa unui invitat special, e vorba de dr. Hayk Demoyan, director al Institutului şi Muzeului Genocidului din Erevan aflat la Bucureştipentru a conferenţia despre Genocidul Armean. Gazda acestei întîlniri a fost dl. Varujan Vosganian, preşedinte al Uniunii Armenilor din România. A fost prezent Excelenţa Sa dl. Hamlet Gasparian, ambasador al Republicii Armenia în România care a felicitat Uniunea Armenilor pentru această iniţiativă de a crea acest spaţiu cultural care se adaugă deja cunoscutei Biblioteci Dudian aflată în apropiere. Dar pentru că inaugurarea trebuia să aibă şi un scop, evident, cultural, au fost lansate două cărţi. Este vorba de volumele Genocidul Armean de Nikolay Hovhannisian ( traducere de Tacuhi şi Madeleine Karacaşian ) şi Patru ani sub semilună  de Rafael de Nogales ( traducere de Sergiu Selian). Ziarista Madeleine Karacaşian a vorbit despre primul volum şi recenta vizită în Armenia la Congresul scriitorilor armeni iar Sergiu Selian a trimis un mesaj video care a fost prezentat pe monitoare.

La final a fost servită o cupă de şampanie. Centrul Cultural Armean şi-a deschis porţile. De fapt locul unde înainte de 1989 se organizau seri culturale sub auspiciile redacţiei Nor Ghiank s-a transformat într-un elegant spaţiu cultural. Să fie într-un ceas bun !

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>