Muzică și Cuvânt cu Mihaela Vosganian și Grigore Leșe

2 April, 2013 Eveniment  No comments

 

IMGP0280

 IMGP1491

O seară memorabilă cu Mihaela Vosganian și Grigore Leșe. Așa s-ar putea rezuma, în doar câteva cuvinte, întîlnirea ce a avut loc  vineri 29 martie la Centrul Cultural Armean din București. Cei doi au reușit să ne capteze prin cuvânt și, mai ales muzică, demonstrându-ne că există un dialog intercultural. În cazul de față între armeni și români. De altfel cei doi au colaborat într-un proiect mai amplu, intitulat Calea îngerului uman, (împreună cu Grupul experimental Inter-Art ) având spectacole din Grecia până în Japonia. Grigore Leșe a reușit să ne capteze prin cuvânt și câteva momente unice, de muzică live, iar fragmentele pe bandă din lucrările Mihaelei Vosganian ne-au apropiat de un gen muzical poate prea pretențios, pentru unii, dar plin de incantații care ne aduc aminte de începuturile muzicii. Până la urmă întrebarea din titlul afișului – Solidar sau Solitar ? –  și-a găsit, spunem noi răspuns. Suntem solidari dar și solitari. Cel puțin prin muzică și cuvânt. ( iată un fragment video de la această manifestare)

La această manifestare am avut plăcerea să-i întâlnim pe PS Episcop Datev Hagopian, Excența Sa Hamlet Gasparian, Ambasador al Armeniei în România, ministrul economiei, senatorul Varujan Vosganian și deputatul Varujan Pambuccian.

IMGP0275

Întîlnirea a fost moderată de Bedros Horasangian căruia îi mulțumim pentru aceste seri memorabile pe care le organizează la Centrul Cultural al Uniunii Armenilor.

spectator

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>