O tînără violonistă din Armenia la Bucureşti

18 May, 2012 Intalniri  No comments

Pe 17 si 18 mai s-au desfăşurat la Bucureşti Finalele Jeunesses International Violin Competition, unul dintre cele mai puternice concursuri de muzică clasică din Europa, ajuns deja la cea de-a 19-a ediţie. Concursul, organizat de jmEvents, anual, începând cu 1994, se desfăşoară în cadrul Festivalului International EUROPAfest şi a reunite, în 2012 un număr record de 138 de violonişti din 38 de ţări.

Timp de 3 zile Biblioteca Central Universitara “Carol I” s-a bucurat de ecoul linistitor al marilor capodopere de muzică clasică în interpretări senzaţionale la vioară. Am avut plăcuta surpriză ca la categoria sub 14 ani să o ascultăm pe Mariam Vardanyan dinArmenia care a ajuns pînă în finală. Profitînd de prezenţa ei la acest concurs am invitat-o vineri 18 mai la Centrul Cultural Armean unde ne-a oferit un adevărat recital la vioară de la Ceaikovski la Bach si Komitas.

Printre  cei care au venit să o asculte pe tînăra violonistă s-au aflat Prea Sfinţia Sa Episcop Datev Hagopian şi doamna Nelly Matevosian, consul al Ambasadei Republicii  Armenia  în România.

Sperăm să auzim cît mai curînd de succesele tinerei violoniste şi, de ce nu, într-o zi  revină  la Bucureşti  la Concursul internaţional George Enescu. Succes în continuare Mariam !

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>